maandag 21 juli 2014

Dorpshuis ‘De Meet’, een blok aan het been! (1)

Jan Koerts, 19 jaar succesvol beheerder van dorpshuis ‘De Meet’ wilde de boel kopen, maar komt er met de gemeente niet uit , dus medio december 2008 houdt Koerts het voor gezien en sindsdien is het tobben. Op verzoek van de gemeente  blijft Jan nog tot 1/4/2009 om de boel beheren. Er wordt naarstig gezocht naar een nieuwe beheerder en die wordt gevonden; op 1/7/2009 treedt Jack van der Laan in de voetsporen van Jan Koerts!

Intussen heeft de gemeente wel al ca. € 100.000,- uitgegeven aan de aankoop van een deel van de inventaris, plus extra kosten voor tijdelijk beheer. Het avontuur met Jack van der Laan is van korte duur. Deze oplichter in hart en nieren vertrekt alweer binnen een half jaar en de gemeente zit  met een inkomstenderving van een kleine € 21.000,- aan onbetaalde pacht en een dorpshuis/sporthal  in verwaarloosde staat. Wederom is Jan Koerts bereid om de boel tijdelijk op te vangen. Het Jack van der Laan avontuur krijgt nog een staartje als de belastingdienst om de hoek komt kijken. De gemeente moet nogmaals in de buidel tasten om een openbare veiling van hun inventaris te voorkomen door hun eigen inventaris terug te kopen!

Volgens mijn informatie ging het in het geschil tussen de gemeente en Jan Koerts om een bedrag van ca. € 40.000. Koud een jaar later is de gemeente al dik € 120.000,-  kwijt en blijft het tobben. Snappen we dit nog! Was het aan Jan Koerts gegund, dan had dat niet alleen zo’n € 80.000,- gescheeld, maar dan was ‘De Meet’ nog steeds ‘De Meet’ geweest!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten