dinsdag 18 maart 2014

Verkiezingen Gemeenteraad




 
Morgen is het dan weer zover! Met de kiezerspas in de hand gaan we op weg om te bepalen hoe het hoogste bestuursorgaan (de gemeenteraad) van de gemeente Bellingwedde er de komende vier jaar zal gaan uitzien.

Ik ben net zo nieuwsgierig naar de cijfers van de opkomst als naar de cijfers van de uitslag.

Het aantal raadsleden hangt samen met het aantal inwoners. Voor Bellinwedde met z'n ca. 9.000 inwoners zijn dat er 13. Dat dit het ongeluksgetal bij uitstek is behoeft geen nadruk, maar daarnaast hoeft het getal 13 ook niet nadrukkelijk een slechte invloed te hebben. Laten we het erop houden dat het geruzie en gerommel van de afgelopen 4 jaar te wijten is aan 'versplintering'.

Bent u er nog niet uit! Er staat een stemwijzer op het internet http://bellingwedde.mijnstemwijzer.nl Deze stemwijzer is samensteld in samenwerking met alle politieke partijen in Bellingwedde om te proberen u wegwijs te maken in het lokale politieke landschap.

De stemwijzer bestaat uit 20 stellingen over lokale onderwerpen. Door in te vullen of u het (helemaal) oneens of (helemaal) eens bent met een stelling geeft de stemwijzer aan bij welke partijen uw mening het best aansluit. U kunt de uitkomst sturen door aan te geven aan welke onderwerpen u extra gewicht wilt toekennen. Na voltooiing van de kieswijzer ontvangt u direct een online stemadvies.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten